Εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας

Με κάθε επισημότητα και συμμετοχή εκατοντάδων μελών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Μάρδας, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, οι βουλευτές Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πιερίας.

Με το πέρας των ομιλιών το Επιμελητήριο Πιερίας βράβευσε ανθρώπους και φορείς που το 2016 με τη συμβολή τους έβαλαν ένα λιθαράκι στο τοπικό επιχειρείν και όχι μόνο.

Αρχικά τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Επιπλέον τιμήθηκαν τα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος για την μεγάλη συμβολή στην ενίσχυση των αδυναμών συμπολιτών μας. Μία ξεχωριστή βράβευση δόθηκε στην ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη, για την πολύ καλή συνεργασία και την προβολή των πιερικών προϊόντων στις Βρυξέλλες. Τέλος βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Πιερίας οι μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων που πήραν πανευρωπαϊκή διάκριση για την ίδρυση μιας εικονικής επιχείρησης με τίτλο «smiley bin».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι

Αποχαιρετήσαμε πριν από 21 ημέρες το 2016, μια χρονιά που ενώ η επιχειρηματικότητα πάλεψε να κρατηθεί όρθια, άφησε πίσω της αυξημένη ανεργία, χιλιάδες λουκέτα, δισεκατομμύρια οφειλές στο Δημόσιο και τις Τράπεζες. Χειρότερα δεν ήμασταν ποτέ. Είμαι υπερήφανος και συγκινημένος που σας βλέπω σήμερα εδώ. Εσάς που εκπροσωπείται το πιο δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας. Ο επιχειρηματικός κόσμος που συνεχίζει να μάχεται και να αντιστέκεται. Και ταυτόχρονα θλίβομαι που κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα χιλιάδες λουκέτα που αφήνουν άνεργους εσάς, εμάς, τις οικογένειές μας, διαλύουν την Οικονομία και κατά συνέπεια τη χώρα μας.

Καλωσορίζουμε το 2017, αλλά μαζί μ’ αυτό καλωσορίζουμε και επιπλέον φόρους και εισφορές 3 δισεκατομμυρίων περίπου. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής και της Κυβέρνησης αναμένουν επιτάχυνση της οικονομίας με ρυθμό 2,8%. Οι εκτιμήσεις αυτές με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα είναι υπεραισιόδοξες.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός όταν από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2016, οι διαγραφές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ ήταν 35.041 και οι εγγραφές μόλις 28.508, οι οποίες είναι ως επί το πλείστων εποχιακές επιχειρήσεις; Μπορούμε να διανοηθούμε πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν;

Πως μπορεί να έρθει η ανάπτυξη με την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, όταν από τα 1000 ευρώ καλείσαι να πληρώσεις στο κράτος τα 600;

Πιστεύει κανείς ότι από τα 400 ευρώ που περισσεύουν από τα κέρδη μπορούν να επενδύσουν, να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους και να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις μας;

Όταν η χρηματοδότηση στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις χώρες της ευρωζώνης είναι η ακριβοτερη;

Πως θα έρθει η ανάπτυξη όταν το ΕΣΠΑ και ο Αναπτυξιακός Νόμος υλοποιούνται με ρυθμό χελώνας;

Όταν το 2016 ο Αναπτυξιακός Νόμος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος;

Μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές, όταν εξαιτίας των Capital Controls η κίνηση των κεφαλαίων κατάντησε προβληματική, με συνεπεία την χρονοβόρα και ακριβότερη απόκτηση των προμηθειών τους και την απώλεια επιχειρηματικών ευκαιριών;

Πως μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, όταν η ευρωπαϊκή ένωση δεν προστατεύει τις αγορές της, αφήνοντας την εισαγωγή προϊόντων από Κίνα, Τουρκία και άλλες χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς εισαγωγικούς δασμούς;

Πως μπορεί να έρθει η ανάπτυξη μέσα από τα μαϊμού προϊόντα;

Όταν η χώρα μας δεν είναι σε θέση να προστατέψει τον υγιή ανταγωνισμό;

Βλέπουμε καθημερινά κυρίες και κύριοι,

ιστοσελίδες να πουλάνε προϊόντα ένδυσης υπόδησης και όχι μόνο, μέσω του διαδικτύου.

Πως μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνισμό, όταν μεγάλο ποσοστό καταναλωτών αγοράζει από την Κίνα μέσα από το διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε; Εισπράττει η χώρα μας ΦΠΑ από αυτές τις αγορές; Μα κανείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε την είσπραξη του ΦΠΑ; Τι εισπράττει το κράτος από τα εκατομμύρια αυτών των πωλήσεων που γίνονται απευθείας στον καταναλωτή; Υπάρχει τελικά έλεγχος, ναι ή όχι; Κατά την άποψή μας όχι.

Παρά τις πιέσεις της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων της χώρας, για την δημιουργία Σώματος Δίωξης του Παραεμπορίου, από το οποίο θα μπορούσε να έχει πολλά οφέλη η Εθνική μας οικονομία, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Τι πρέπει να κάνουμε άλλο ως ΚΕΕΕ για να πείσουμε την κυβέρνηση;

Την στιγμή που γύρω μας διακινούνται παράνομα και αφορολόγητα προϊόντα εκατομμυρίων ευρώ,

καταστρέφοντας την νόμιμη και υγιή επιχειρηματικότητα,

ακόμη και σήμερα εμείς δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ελέγχονται τα εισερχόμενα φορτία, χάνοντας έτσι το κράτος δισεκατομμύρια.

Τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές.

Δεν είναι ντροπή για την χώρα μας όταν στην Αλβανία , στην Ρουμανία, την Τουρκία, στην Βουλγαρία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχει ανάλογος εξοπλισμός,

την ίδια στιγμή στην Ελλάδα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, να υστερούμε σημαντικά στο θέμα των αποτελεσματικών ελέγχων;

Ας καταφέρει επιτέλους το κράτος να μαζέψει τα εκατομμύρια ευρώ που χάνει από το λαθρεμπόριο, το παραεμπόριο και την φοροδιαφυγή και να πάψει να επιβαρύνει όλο και περισσότερο τους ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενους, γιατί δεν αντέχουν άλλο.

Ποιος σκέφτηκε να βάλει φόρο στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία;

Μα δεν γνωρίζουν αυτοί που σχεδιάζουν αυτού του είδους την φορολόγηση ότι το τηλέφωνο, σταθερό και κινητό, είναι εργαλείο δουλειάς για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους;

Καθημερινά έρχονται σε επαφή με τον πελάτη, τον προμηθευτή, τις υπηρεσίες, συγκεντρώνουν παραγγελίες…;

Κατά την άποψή μας θα έπρεπε να εξαιρεθούν τα τηλέφωνα επαγγελματικής χρήσης.

Πιστεύει κανείς ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις των τελικών τιμών, εξαιτίας της ακριβότερης μεταφοράς και του ακριβότερου κόστους παραγωγής των προϊόντων;

Αυτά τα 3 δις πιστεύει κανείς, ότι δεν θα λείψουν από την αγορά; Από την πραγματική οικονομία; Δεν θα έχουμε περισσότερα λουκέτα; Δεν θα έχουμε υψηλότερη ανεργία;

Κάθε επιχείρηση που κλείνει στερεί εισόδημα από οικογένειες και χρήματα από την αγορά. Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελπίδα για βελτίωση. Αντίθετα με τις παρούσες συνθήκες υπερφορολόγησης η επιχειρηματική επιβίωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Καλωσορίζουμε την χρήση της χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας και αναφέρομαι πρώτα στην χρεωστική γιατί η πιστωτική όλο και μειώνεται.

Είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή εδώ και χρόνια,

για να περιοριστεί επιτέλους η φοροδιαφυγή,

κάτι με το οποίο το Επιμελητήριο μας συμφωνεί απόλυτα.

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι η χρήση της, γίνεται όλο και μεγαλύτερη αγγίζοντας σήμερα που μιλάμε, περίπου το 50 % του τζίρου του κάθε καταστήματος, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ίσως να ξεπεράσει το 80%.

Κυρίες και κύριοι

Δε γνωρίζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι υπάρχουν χιλιάδες κατασχεμένοι λογαριασμοί από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία; Να σημειωθεί εδώ ότι παρά τις υποσχέσεις τους, θα άφηναν ελεύθερο τον λογαριασμό όψεως των επιχειρήσεων, εντούτοις δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να διατηρήσουν τους λογαριασμούς, να εισπράττουν 25 με 30% από το τζίρο, ώστε να διατηρηθούν και οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας.

Είναι δυνατό κυρίες και κύριοι να σχεδιάζονται όλα πάνω στην είσπραξη και στην πλάτη του μικρομεσαίου; Να μην έχουν προβλέψει τις προμήθειες των τραπεζών; Να ξεκινάει η προμήθεια από 1% και να φτάνει στο 2,5% για κάποιες κάρτες που δεν θέλω να αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτά τα ποσοστά δεν αγγίζουν τις πολυεθνικές και πανεθνικές αλυσίδες, που έχουν κεντρικές συμφωνίες με τις τράπεζες, λόγω τζίρου.

Δεν δημιουργείς αθέμιτο ανταγωνισμό της μεγάλης και μικρής επιχείρησης με αυτόν τον τρόπο;

Όταν ο τζίρος μίας επιχείρησης κατά μέσο όρο είναι 150.000 το χρόνο, η επιβάρυνση της αγγίζει τις 2.000 ευρώ περίπου. Το αποτέλεσμα στην ουσία είναι να αυξάνεται ο ΦΠΑ της πώλησης από 24 σε 26%, γιατί η προμήθεια είναι επί του συνόλου της συναλλαγής. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να το δει άμεσα, εάν θέλει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση στην πράξη και όχι με εξαγγελίες;

Μήπως τελικά γίνεται μια έξυπνη, καθημερινή, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις πλάτες πάλι του μικρού εμποράκου και επαγγελματία;

Η ΚΕΕΕ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα από συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, η προμήθεια να μην υπερβαίνει το 0,30 με 0,40%.

Καλωσορίζουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ, ο οποίος σχεδιάστηκε και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η εφαρμογή του. Ξεκινά λοιπόν ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με 1δις. μείον. Δηλαδή τι έχει καταφέρει η κυβέρνηση με την υπερφορολόγηση; Οδήγησε τους επαγγελματίες και ειδικά του τεχνικού τομέα στην παραοικονομία -γιατί πώς αλλιώς θα συντηρούσαν τις οικογένειές τους- προκαλώντας με αυτή την πολιτική έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι επαγγελματίες αλλά οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Πως να μην έχει μείον όταν ακολουθείς το μοντέλο της υπερφορολόγησης, για να πετύχεις το στόχο των εσόδων; Πιάνεις το στόχο αλλά κλείνεις καθημερινά επιχειρήσεις και εξαθλιώνεις τον πολίτη.

Κυρίες και κύριοι

Πριν το 2008, με αισιοδοξία και χαρά ξεκινούσε ένας συνάδελφό μας τα νέα του επιχειρηματικά βήματα. Σήμερα όποιος καταφέρνει να κλείσει την επιχείρηση του και φέρνει όλα τα δικαιολογητικά από την εφορία, για να κάνει την διαγραφή του από το Επιμελητήριο, νιώθει ανακουφισμένος που απαλλάχθηκε. Δεν θα ήταν υπερβολή να σας πω ότι αναφωνούν τη λέξη «γλίτωσα».

Κυρίες και κύριοι βουλευτές έτσι θα έχουμε ανάπτυξη;

Αγαπητοί συνάδελφοι, κύριοι βουλευτές

Ακόμη και αν αύριο οι δανειστές μας διαγράψουν το χρέος της χώρας μας, χωρίς την επανεκκίνηση της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την επόμενη χρονιά θα είμαστε και πάλι χρεωμένοι.

Μπορούμε να καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας, ότι το μόνο που μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα μας είναι, το παράγω, μειώνω τις εισαγωγές στη χώρα μου και εξάγω.

Όλοι αγαπητοί συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε για να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Να μην κλείσει άλλη μικρομεσαία επιχείρηση.

Να αγωνιστούμε να μην φύγει άλλο παιδί στο εξωτερικό για να βρει εργασία.

Να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις.

Ας μην επιτρέψουμε άλλο λουκέτο στην πόλη μας, να μην στερήσουμε το φροντιστήριο σε κανένα παιδί.

Να αγωνιστούμε για περισσότερες θέσεις εργασίας.

Για αξιοπρεπείς μισθούς.

Να αγωνιστούμε 365 ημέρες του 2017 ώστε του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε εδώ με μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας και της χώρας μας.

Η επιχειρηματικότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και ας ευχηθούμε του χρόνου, να είμαστε όλοι εδώ με περισσότερα μέλη.

Να στηρίξουμε τα τοπικά ελληνικά προϊόντα, να γυρίσουμε την πλάτη μας στις πολυεθνικές και πανεθνικές επιχειρήσεις που κατέκλισαν το νομό μας, να στηρίξουμε την μικρή και μεσαία επιχείρηση, αφήνοντας τα χρήματά μας στον τόπο μας, στην χώρα μας και ας καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φεύγουν τα χρήματα μας στην Κίνα, την Ινδία, στη Τουρκία, σε προϊόντα που αμφισβητήθηκαν παρά πολλές φορές για την ποιότητά τους.

Κ. Μίχαλος: Κάθε καθυστέρηση στην αξιολόγηση είναι σε βάρος της Ελλάδας

Προειδοποίηση ότι κάθε καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι σε βάρος της Ελλάδας έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος, «το 2017 είναι χρονιά εκλογών στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στη Γαλλία και – όπως έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν – η αδιαλλαξία απέναντι στην Ελλάδα αυξάνεται στο πλαίσιο της προεκλογικής ατζέντας των ευρωπαϊκών κομμάτων».

Υπογράμμισε την ανάγκη να επωφεληθεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες και έτσι να αποκλιμακωθεί το κόστος χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας. «Για να μπορέσουν, επιτέλους, οι επιχειρήσεις να δανειστούν με βιώσιμα επιτόκια» τόνισε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε ο ίδιος, είναι επίσης απαραίτητο να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Ενώ πάγιο αίτημα της αγοράς και της επιμελητηριακής κοινότητας, είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και ταυτόχρονα ανταγωνιστικού φορολογικού περιβάλλοντος, με καθιέρωση ενιαίου flat rate συντελεστή για τις επιχειρήσεις, που δεν θα ξεπερνά το 20%.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων, με μέτρα όπως η παροχή κινήτρων για τη χρήση του πλαστικού χρήματος και της ηλεκτρονικής είσπραξης ΦΠΑ, καθώς και η σύσταση Ειδικού Σώματος Δίωξης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ σημείωσε ότι χρειάζεται αποτελεσματικότερος έλεγχος της κρατικής δαπάνης, πάταξη της φοροδιαφυγής, λιγότεροι φόροι για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Κι αυτά να συνδυαστούν με μεταρρυθμίσεις και πολιτικές, για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων στη χώρα.

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να «ομονοήσουν επιτέλους». «Ας δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι οι στόχοι και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα θα τηρηθούν, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία. Αλλά θα τηρηθούν βάσει εθνικού σχεδίου» είπε.

Θ. Καράογλου: «Απαρέγκλιτος όρος για την επιστροφή στην ανάπτυξη η προστασία του Επιχειρείν»

Τη βαρύτητα που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία ανέλυσε ο αν. Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της «Συμφωνίας Αλήθειας» για την τόνωση του ιδιωτικού τομέα εξήγησε ότι κυρίαρχη προτεραιότητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο περιορισμός της λιτότητας, η επιθετική μείωση φόρων και δαπανών καθώς και η απόκτηση ισχυρής αναπτυξιακής δυναμικής στο σύνολο της πατρίδας μας.

«Απαρέγκλιτος όρος για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι η προστασία του επιχειρείν και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε πραγματικά την ανεργία είναι να επανεκκινηθεί η ιδιωτική οικονομία» σημείωσε.

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε ακόμη στα δυσμενή αποτελέσματα της εξοντωτικής φορολογίας και των αυξημένων εισφορών που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα οποία, όπως είπε, συρρικνώνουν την επιχειρηματικότητα και πολλαπλασιάζουν καθημερινά τα λουκέτα, ενώ κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας να μην υποταχθούν στο φόβο και την εθνική μιζέρια.

«Η χώρα περιμένει από εσάς να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου» σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως ήρθε «η ώρα στην Ελλάδα να ανταμείψουμε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τη συνέπεια και την αριστεία».

«Η λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκεται στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων αλλά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου από τους ίδιους τους Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα διαμορφώνει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, ακριβώς δηλαδή αυτό που χαράσσει ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καράογλου.